Започни тема Намери подкрепа & помогни на повече хора

Default-avatar

Тотално объркан


A+ A-

Здравейте, искам да ви попитам следното от както се помня искам да бъда момиче, обличам се като момиче но само когато никой няма в къщи скоро казах на едни познати за да видя как ще реагират и едва ли не не ме изнесоха ... стана ми страшно гадно но все пак продължих да искам да съм момиче гледам си дрехи гримирам се но просто ме е страх как ще ме приеме околния свят, защото имам фирма а и скоро ще ходя на бизнес срещи в САЩ и ще се развиваме на световния пазар, но ме е страх как ще ме гледаъ клиентите ми и така на татък моля помогнете ми ... да стана ли транс или да се правя на момче .Отмени
 • 17-24_m_f_h2_f4

  Отмени

  BeardedDragon
  Съвет

  Именно там идва въпроса дали да запазиш живота който имаш и да си затворник на тялото си,или да бъдеш какъвто се чувстваш и да рискуваш всичко за което си се борил...Моят съвет е да преосмислиш приоритетите си...Дано съм помогнал поне малко...Чао и успех МИР

  Отговори на BeardedDragon
  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_f_w_h3_f1

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  Sihaya
  Коментар

  Според мен всеки минава през същите терзания, независимо дали става въпрос за трансексуалност или просто дали харесваме същия пол. Много по-лесно е нещата да останат скрити, бих казала и , че според много познати е и по-разумно....но тогава защо изобщо си даваме труда да мислим по темата, при положение, че вече решението е взето: няма да бъдем себе си. Казвам го с ясното съзнание, че и аз не съм себе си пред 90% от хората, които познавам и с които се срещам. И аз се страхувам за работата си, за така наречените си "приятелства' или "социалния си кръг"...но наскоро се оказа, че до такава степен съм се ограничила и прикрила, че във всяка една тема на разговор аз внимавам какво ще кажа ( да не се изпусна по някакъв начин) и по този начин аз губя часове в безмислени разговори, без никакво съдаржание....и то аз самата съм си ги превърнала в такива. Определено се отплеснах към личните си проблеми, но може би донякъде успявам да разбера и теб. Дали трябва да си себе си - 100%. Кога? Когато се почувстваш добре и задължително преди да си изгубил/а себе си!

  Отговори на Sihaya
  Това беше полезно! Маркирай
 • 35-50_f_b_h1_f1

  Отмени

  Jackal
  Съвет

  Колкото и да приемам, че разкриването е хубаво и полезно нещо, много зависи от конкретната професионална среда. Ако например някой е учител, много трудно ще оцелее в професията си като открит гей или лесбийка, още по-трудно - като транс. (Нямам предвид щастливи изключения като Американския колеж.) Съгласна съм с Брадатия Дракон за приоритетите - ако за теб конкретната ти работа е много важна, а тя изисква по-строго бизнес поведение, може би поне на този етап за теб е по-здравословно да не се разкриваш. Ако за теб е по-важно да бъдеш себе си, може би е по-добре да помислиш за някаква по-творческа професия (или работа в по-творческа среда), където ще си сред хора с по-широки разбирания. Или неправителствена организация, която е отворена към различните, или нещо такова. Ако имаш собствена фирма, поне не могат да те уволнят :-), но можеш да помислиш за специфична насока на работата ѝ в тази връзка. Успех и от мен!

  Отговори на Jackal
  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_m_w_h4_f3

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  leo2394
  Коментар

  Бъди себе си , това е най-големият ти приоритет в живота , да се затормозяваш е само измъчване и натоварване, колко физически така и психически . Нещата в чужбина са много по-добре , хората са по либерални и все повече уважават хора като тебе и мен . Извън балканския полуостров , нещата са по-добре , сега не ти казвам че няма да имаш проблеми , защото колко и нещата да се променя това не става от днеска за утре , все ще има лоши хора , но това са малки подробности ,винаги трябва да внимаваш , никой не е застрахован . Но пак ти казвам ако няма да си в България и си някъде извън тази балканска простащина ,те съветвам да бъдеш себе си , като един нормален и щастлив човек какъвто трябва да бъдеш.

  Отговори на leo2394
  Това беше полезно! Маркирай
 • Anita
  Коментар

  Аз виждам ситуацията така:
  1) Спестяваш много пари и колкото се може по-бързо прекъсваш всякакви връзки с миналото си, покриваш се за известно време, докато преминеш трансформацията си (дали ще а хормони, лазерни операции, бюст, документи) и се появяваш някъде, където никой няма да те познава, като момиче и заживяваш така. Знам, че звучи малко като по филмите.
  2) Или пък бягаш в Англия или САЩ, където (според мен) ще ти е по хубаво. Гледай на това като начало да изплетеш нов живот точно такъв, какъвто си го искал.
  3) Оставаш в БГ и си мъж. Или биваш тормозен ежедневно, ако намериш от някъде смелостта да се пробваш да станеш жена. Евентуален изход: нещастно оженен за жена с деца, живеейки живот и в тяло, което не е твое. Или пък смърт (насилствена или доброволна...)
  Извинявай, така виждам аз нещата. Натъжавам се като мисля така...Ужасно е. Не е човешко да имаш такива терзания. Не е човешко да живееш в такива обстоятелства в БГ... ;( ;(

  Отговори на Anita
  Това беше полезно! Маркирай
 • 35-50_f_b_h1_f1

  Отмени

  Jackal
  Коментар

  Е, Анита - знам хора, които успяват да бъдат транс и в България. Дори и да работят. По-трудно е, отколкото в други страни, да. Но и по-лесно, отколкото да си транс или дори гей в Сърбия, да не говорим за Африка. Това не значи човек да се напъва да е герой и на всяка цена да остане в България. Но ако остане и има подходяща работа и свестни приятели, може и да успее да бъде себе си :-).

  Отговори на Jackal
  Това беше полезно! Маркирай
 • Anita
  Коментар

  Предполагам си права... Но дали си заслужава всичкия този труд и тревоги... А и дали въобще ще успееш да си намериш свестни приятели? Не знам... Аз ако бях на мястото на Анонимен/а бих търсила спасение навън... Но просто съм такъв характер, бягам от омраза и търся утеха в други държави, където никой няма да ме мрази... Ако Анонимен/а е силен човек, разбира се, че може да реши да остане в БГ и да се бори за щастието си там.

  Отговори на Anita
  Това беше полезно! Маркирай
 • Default-avatar

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  bojobi
  Коментар

  Здравейте,
  отдавна искам да се запозная с транс девойка,но се оказа много трудно.
  Ще бъда супер щастлив ако успея тук да се запозная с такава.
  Може да ми пише на Фейсбук https://www.facebook.com/theicon.scorpi .
  На 31 съм. Работя като охраните ( временно). Хобито ми е компютри. Висок съм 196,90кг,къса кестенява коса и кестеняви очи.

  Отговори на bojobi
  Това беше полезно! Маркирай
 • Default-avatar

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  Maria-Mario
  Коментар

  Zdraveite,makar che imam zhensko ime kato profil,ne se opredeliam kato zhena po rozhenie,a po mislene,i po harakter,ne moga da se opredelia i kato muzh po genetika i dokumenti.Ne se pridurzham kum stereotipite za "osnovniat" si muzhki pol,zashtoto nishto ne mi e "tipichno muzhko",osven glasa,i tialoto.Za povecheto po-vuzrastni sum momchentse,a ako biah zriala zhena na 35 godini,biha me pomislili za momichentse.Veroiatno i pri povecheto ot vas e imalo situatsii,kogato da vi misliat za protivopolozhniat pol,ili za hlapeta.Lichno az ne moga da opredelia potrebitelite vuv foruma kato ne hetero, i kato trans, a kato nai-normalni chovetsi.

  Отговори на Maria-Mario
  Това беше полезно! Маркирай

Зала на славата