Започни тема Намери подкрепа & помогни на повече хора

Проектът Луначек и ''ПУКА МИ ЗА ТЕБ''


A+ A-

Здравейте,
Аз не съм много наясно с политиката - и да искам, не мога да я разбера, прекалено объркана и корумпирана е. Но се интересувам да разбера какво стана с Проекта Луначек. Тук - http://gamanews.bg/2014/02/04/evroparlamenta-t-iska-evropejska-pa-tna-karta-za-ravnopravieto-na-lgbti-horata/ - се казва за него, но не разбирам какво е станало? Приели ли са го наистина? Кога ще навлязат тези промени в БГ? Или въобще ще навлязат ли?

И още нещо. Снощи разглеждах сайта на ПУКА МИ ЗА ТЕБ и видях че само на На 139 души им пука. Толкова ли сме ЛГБТ хората в БГ, бе?! Приканвам всеки, да се регистрира и да покаже, че му пука. Аз лично се почувствах много гадно, когато видях колко малко им пука. И тези които могат, защо не пуснете една снимка с постера ПУКА МИ ЗА ТЕБ? Аз ще го направя.

Нека покажем, че се подкрепяме ;) http://www.pukami.org/pokaji-che-ti-puka.html.Отмени
 • 35-50_f_b_h1_f1

  Отмени

  Jackal
  Коментар

  Европейският парламент е приел доклада на Луначек. Това е добрата новина. Другата част от новината обаче е, че това приемане се изразява само в необвързваща препоръка. Тоест никой не може да накара страните - членки на ЕС да приемат нещата, които докладът препоръчва. Пък и да беше задължителна препоръката - тя е за изграждането на „цялостна многогодишна политика за защита на основните права на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните и интерсексуалните лица”. Тоест нещо като стратегия. Като си имаме стратегии за интеграция на роми, на бежанци и т.н., какво от това? Не че е лош докладът, добра новина е фактът, че е приет, ама от него не следва кой знае какво.

  И да, пука ми, разписала съм се отдавна :-).

  Отговори на Jackal
  Това беше полезно! Маркирай
 • Anita
  Коментар

  Това, което не разбирам, е че щом толкова много хора подкрепят проекта, означава че те не са против ЛГБТ общността. Тогава защо не разрешат еднополовите бракове, защо не ни дадат права? Винаги съм мислела, че депутатите са хмофоби - чела съм го, чувала съм ги да го казват, наистина съм изненадана, че толкова мн депутати са подкрепили тоя проект.... Или просто играят някаква игра. Щом Европейския съюз казва, значи дай да се подмазваме....

  • 17-24_f_w_h3_f2

   Отмени

   ROCK_DIVA
   Коментар

   Ani vinagi e taka pri nashite politici,vinagi se podmazvat.

   Това беше полезно! Маркирай
  • 35-50_f_b_h1_f1

   Отмени

   Jackal
   Коментар

   Това, което си мисля, е, че европейските институции не биха искали да въвеждат такива неща насила, още повече, че и без това се насаждат настроения как "Европа иска да прави децата ни гейове", "Европа иска да легализира педофилията и инцеста" и прочее глупости. Затова по-скоро се въвеждат механизми за защита на различните от тормоз и насилие, отколкото легализиране на браковете. А държавите, чиито общества са достатъчно толерантни, сами ги легализират гей браковете. За да стане това обаче, ЛГБТ общностите в съответните страни са се борили с десетилетия. А ние от 2008 провеждаме прайд и искаме наготово да получим всичко :-).

   Смятам, че първо трябва да се узакони съвместното съжителство, включително и на еднополови двойки. И да започнат да се признават тук правата на хората, сключили гей бракове в други страни. Чак след това ще може да се говори и за еднополови бракове.

   Анита, според мен много неща се промениха за ЛГБТ хората в България, откакто тук се провежда прайд. Но промените стават постепенно и затова не са толкова видими. А и имаме само един живот, който тече доста по-бързо от тези промени.

   Това беше полезно! Маркирай
  • Anita
   Коментар

   Именно, имаме само един живот. Аз съм от онези хора, които искат да наблъскат в главите на другите, че ЛГБТ не са изроди на природата и много бързо да стане промяната. Толкова е депресиращо да гледаш как хора биват мачкани, заради това, което са... Аз бих искала Европейския съюз да тропне с крак и да действа по проблема в БГ колкото се може по-скоро и по-бързо, без значение какво депутатите мислят. Искаха да влязат в Европейския съюз, ето сега са в него и ще следват правилата. Защо ние трябва да страдаме? Ние сме хора, по важни сме от това какво мислят жълтите вестници... Щом казваш, че много се е променило - вярвам ти. Аз не съм го видяла, главно защото в БГ бях в пашкул, а после като излязох от БГ не следях много новини. Но искам да мога да се прибера вкъщи някой ден и гордо да заявя, че имам съпруга и деца.

   Това беше полезно! Маркирай
  • Anita
   Коментар

   Всички го искаме това - да сме законно омъжени или оженени, законно сменили пола си и името си, законно да си имаме общи деца и да не срещаме никаква омраза....

   Това беше полезно! Маркирай
  • 35-50_f_b_h1_f1

   Отмени

   Jackal
   Коментар

   А колко ли са страдали нехетеросексуалните, които сега са, примерно, на 60 години и които дори не са можели да заминат в страна, в която няма хомофобия? И които са осъзнали сексуалната си ориентация отпреди Световната здравна организация да я е извадила от списъка на заболяванията. Бавно, ама се променят нещата. Което не означава човек да не реши кое е най-добро за него!

   Това беше полезно! Маркирай
  Това беше полезно! Маркирай
 • А това тук кога ще се случи във Варна?
  http://www.bilitis.org/news/1/142/

  Отговори на raver22
  Това беше полезно! Маркирай

Зала на славата