Започни тема Намери подкрепа & помогни на повече хора

17-24_m_f_h3_f4

Отмени

Как да не си озлобен след всичко това? За парада и перманентната омраза …


A+ A-

Мислех да започна коректно да отразявам и двете страни, но няма да го направя. Коректно заради кого? Да не би тук да влизат хомофоби? Да не би да е възможно да им бъде променено мнението? Не. За коректната част – в края, с две изречения.

Прочетох една статия и коментарите към нея, мислех да прочета и повече, но смисъл няма. Защо ми е да се озлобявам още повече? Достатъчно ми е и това, в другите коментари няма нещо по-различно от омраза, не искам да си тъпча душата с боклук.

Виждал съм всякакви „разбирачи”, но най-големите се появяват точно когато не трябва, събират се на едно място и си се подкрепят ... с еднаква мисъл, с действия не. Едва ли знаят какво означава „подкрепа”.

В отвореното писмо на интелектуалци, сред които и грозен мъж с обратна захапка, част от гей обществото, но подкрепящ глупостите, написани в писмото, пишеше, че българският народ е „исторически толерантен” … Исторически смирен – да, но толерантен .. ? Целта на гей парада била да се втълпи на хората, че не са толерантни, и да ги накара да се почувстват виновни. Това не е целта, но дори и да беше, чувство на вина в такъв тъп народ не може да се предизвика.

Погледнете какви абсурдни коментари има навсякъде, където става въпрос за гей хора. Обикновеният, „исторически толерантен” българин мисли, че да си гей е избор, че е болест, че трябва да умреш, че не трябва да излизаш от вкъщи, ако си от „болните” /ако си от заразно-грипно болните, да/.
Не се разправям с такива хора, защото виждам на какво ниво са. Няма смисъл и вие да влизате в такива спорове – обречени са. Това са изключително тъпи хора, които не могат да разберат нищо. Освен това, те са мнозинство, а интелигентните, разумни хора – малцинство. Според мен на един интелигентен се падат десетима простака. Победата при такива условия е невъзможна.
Мразя тъпите, защото са много. Това ме озлобява. Сигурен съм, че има широко скроени, интелигентни хетеросексуални, които биха били приятели с гей хора. Къде са те? Сигурно, и те като мен, се предават пред тъпотата.

Тъпите искат да ни няма, някои от тях приканват за жестоки боеве към нас … аз пък искам те да умрат. Защо да не умрат? Искам да съм на парада, за да застрелям бързо и колкото може повече такива хора. Нека лежа до края на живота си, но да знам, че съм направил добро. Кой е в полза на обществото? Разумът, не омразата и простотата!

Щях да забравя за коректната част. Разбрах тях пък какво ги озлобява и ги разбирам донякъде. България има по-сериозни проблеми от емоционалните … докато не бъде осигурен комфорта - здравето, битовите потребности, няма как да искаме доброта и толерантност … и все пак: Възможно ли е парадът в България да бъде по-различен от този в други държави? Да се иска добро отношение от човек към човек, а не да се иска „подкрепа за застъпване на темата за ЛГБТ в образователната система”?

И си мисля, че по-голямо действие ще има не парад веднъж годишно, а показване на хомосексуалните отношения всеки ден. Една птичка пролет не прави. Те не, че ще станат по-толерантни хората, но поне ще свикнат да гледат интимности /както правят хетеросексуалните / и така няма да пискат толкова много, ще им прави по-малко впечатление … така си мисля.
.Отмени

Зала на славата