Започни тема Намери подкрепа & помогни на повече хора

12-16_m_f_h2_f1

Отмени

Скорошно участие по следните теми:

  • Няма скорошна активност

Психолог..?


A+ A-

Здравейте! Аз съм ftm, на 28 години и за съжаления все още живея край семейството си. Много ги обичам, но са супер консервативни и просто нямам идея как да им кажа какво се случва в главата ми.
Намерих си приятелка наскоро и тя няма никакви проблеми с това как се определям или как се обличам. Реших съответно да кажа на майка ми че си имам приятелка, защото ... наистина се радвам! И честно казано ми омръзна да ме питат кога ще си намеря мъж.. -_-' И тя съответно се разплака и ме попита къде е сбъркала........ След което каза че се чувства наранена... Тя! Не аз... въпреки че аз трябваше да се преструвам с години и да се опитвам да бъда нещо, което не съм..

Както и да е. Това се очакваше. Проблемът ми е друг.

В депресия съм от няколко години, но напоследък нещата се влошиха. И се налага да отида на психолог/психиатър, за да ми се изпишат съответните лекарства.. Проблемът е, че депресията ми идва оттам че не мога да бъда себе си, да се обличам като себе си, да звуча като себе си, да изглеждам като себе си.. и не знам как да обясня всичко това на български психолог.. не искам да се разкривам като транс пред хора, за които това би било по скоро психично заболяване.. а сякаш няма да имам избор.
Никой в семейството ми не знае че съм транс. Засега само майка ми и сестра ми знаят че харесвам момичета, което е по добре от нищо. Всичките ми приятели, които знаят, са основно в Интернет.
Та въпросът ми е, някой може ли да ми каже, ако е ходил на психолог някъде, какви са реакциите горе-долу.. и какво да очаквам. Разумно ли е изобщо да обяснявам че съм транс или това ще обърка всичко?
Нямам идея какво да правя но трябва да пия нещо за депресията..и то скоро.
Благодаря ви за вниманието. Надявам се някой да може да ми помогне. Ако знаете името на някой психолог, който евентуално би бил окей с това, което съм - също би било от полза. Няма значение в кой град. Ще пътувам ако трябва.
Благодаря ви предварително!Отмени

Зала на славата