Започни тема Намери подкрепа & помогни на повече хора

Безопасен хомосексуален секс


A+ A-

Реших да отворя тази тема от чисто неудобство и яд към самата себе си. Днес в ЛГБТ групата имаше презентация за безопасен хомо секс, но аз реших да отида на намаленята в търговския център. Наистина исках да отида на презентацията от чисто любопитство. Но все пак, аз съм жена, а сексът при жените е напълно безопасен, когато става въпрос за ХИВ/СПИН, няма какво ново да науча. Да, бе, да! Когато реших да се разровя, ей, така из нета днес, първото нещо, на което попаднах беше, че секса между жени не е безопасен, макар и с по-нисък риск. И се замислих, дали и колко други като мен има в този форум?
Всеки да пуска своето мнение и съвети.
Всеки да пита и да иска разяснения за каквото и да е било по темата.

МИТОВЕ
Може смяташ, тъй като си млад и правиш секс с други млади хора, че няма нужда да мислиш за ХИП и СПИН. Всъщност, точно младите гей и бисексуални се заразяват със спин.
А също може би си чувал и за тези нови лекарства за хората с ХИВ. Те може и да помагат на много хора с ХИВ и СПИН да живеят по-дълго, те много често имат и наистина гадни странични ефекти. И те не могат да излекуват напълно вируса.
Колко от вас, момичета и жени, мислете, че сексът между жени е напълно безопасен и не може да се предава ХИВ или СПИН по този начин?
РЕАЛНОСТА
ХИВ е вирусът, който може да доведе до СПИН. ХИВ вирусът напада имунната система (естественият защитен механизъм на тялото срещу болести), постепенно отслабвайки го. Хора със ХИВ имат вируса в кръвта си, спермата и вагиналните течности. За да бъдеш заразен със ХИВ, вирусът трябва да влезе в кръвта ти. Това става много лесно при някой видове секс, докато други са по-малко рисковани. Безопасен секс е този вид секс, който намалява опасността за предаване на ХИВ и други заразни болести.
Ако си ХИВ позитивен (заразен с ХИВ вирус) или ако имаш СПИН, пак можеш да имаш нормален секс, практикувайки БЕЗОПАСЕН СЕКС. И ако нямаш ХИВ вирус (не си заразен с хив) можеш да се пазиш като практикуваш БЕЗОПАСЕН СЕКС.

РИСКОВЕ
Можем да се целуваме, прегръщаме, масажиране, търкаме, галим, боричкаме, мастурбираме един с друг - никой никога не се е заразил с ХИВ от тези действия.

ОРАЛЕН СЕКС
Оралният секс (лапане, свирки, лизане) е с нисък риск. Трудно е да се заразиш с ХИВ по този начин. Въпреки, че някой хора са се заразявали по този начин, числата са малки. Определени ситуации могат да направят оралния секс рискован. Порязвания, ранички в устата, скорошна дентална процедура или миене на зъбите/използване на конец за зъби до няколко часа преди секс, може да увеличат риска.
За да направите оралния секс безопасен не смучете, ако имате ранички в устата. Опитай се да използваш вода за уста, вместо да търкаш зъбите си с четката за зъби. Можеш да намалиш риска дори още повече, ако решиш да не оставиш партньора си да свърши в устата ти. Смучи топките и основата на члена му, вместо да поемаш главичката в устата си - това също намаля риска. Може също да сложиш кондом, когато му правиш свирки - има много различни опции от вкусове. Кондом също ще те предпази и от други интимни зарази, предаващи се през орален секс.

И никой никога не се е заразил с ХИВ, само от орален секс (свирки, лизане)

Счита се, че оралният секс при жените няма никакви рискове. Напротив. Въпреки, че риска е много по-малък, заразявания са възможни. Когато някой е в периода си, има порязвания наранявания и отворени ранички в устата си или по ръцете е опасно. Рискът може да се намали, като се използва латексова бариера (разрязан кондом) върху вагината. Примерите, дадени по-долу, може да са част от секса без да развалят натсроението. Виновниците за предаване на Хив и други болести са течностите като менструална кръв, вагинални течности и кърма.
- по време на секс покрийте вагината или ануса с латекс (разрязан кондом), найлоново фолио или разрязана латексова ръкавица. По време на секс от типа ''търкане на вулва срещу вулва'', използвайте подобни техники.
- проникването с ръце също е рисковано за пръстите на партньора, ако има наранявания или отворени ранички. Използвай латексови ръкавици за да се предпазиш. Винаги използвай различни материали, ако преминаваш от анус към вагина или обратно.
- използвайте различни бикчета, при бръснене. Нека едната си има своите, и другата своите. Не ги смесвайте.

Но разбира се, най-ефективният метод за предпазване от каквито и да е било болести е моногамията. Ако водите полигамен живот трябва да сте внимателни и да взимате всички нужни мерки. Ако водите моногамен живот с ХИВ/СПИН носител правете безопасен секс. Ако вие самият сте носител на ХИВ/СПИН - правете безопасен секс.

БЛИЗАНЕ НА АНУСА:
Никой никога не се е заразил с ХИВ от близане на ануса. Но, това е лесен начин да се заразиш с други болести, включително хепатит. За да направите това безопасно използвайте латексова бариера. Можеш също да бъдеш ваксиниран за хепатит А и Б.

СЕКС СЪС ПРОНИКВАНЕ:
Сексът (с анално или вагинално проникване) без кондом е силно рискован. Лесно е да се хване ХИВ по този начин. Стените вътре в ануса са много нежни и лесно могат да бъдат разранени по време на акта. Това улеснява врусът да навлезе в кръвта. Дори и ако си отгоре (ако ти чукаш) можеш да се заразиш през разраненията по пениса. Не само ХИВ но и други зарази се предават по този начин.
ХИВ и други болести също могат да бъдат предадении през уретрата (дупчицата, от където урината излиза). Ако ти и партньра ти сте и двамата ХИВ позитивни, трябва да използвате кондом, за да не се инфектирате наново с различни щамове на ХИВ - или да се заразире с други зарази.
Използвайте много лубрикант на водна основа. Не използвайте лубриканти с олио в тях, като вазелин, защото тези карат кондома на умекне и може лесно да се скъса.
Наркотиците и алкохолът може да увеличат сексуалното преживяване, да ти помогнат да се отпуснеш. Но помисли как наркотиците и алкохола ще повлияят на рационалното ти мислене относно безопасния секс. Няма нищо лошо да си прекарваш страхотно, просто не забравяй да се грижиш за себе си.
Ако си имал небезопасен секс в миналото, не се тревожи за това, а помисли какво си направил грешно и какви мерки може да вземеш, за да не се повтори отново.
.Отмени

Зала на славата