Започни тема Намери подкрепа & помогни на повече хора

17-24_m_w_h3_f1

Отмени

Любов и нейното значение за вас напоследък.


A+ A-

В интернет пространството напоследък се начетох на тонове глупости относно запознаства, секс и др.
Повечето хора търсят само секс и нищо повече, да не говорим, че има други които търсят и извращения.

Също така попадам много често на теми в които се говори само как някой чакал някой да дойде да му го напере отдзад с извинение и много други подобни.

Но нека се върнем към въпроса :).Отмени
 • Rajira
  Коментар

  Любовта. Какво може да каже човек за нея. Дали е някаква сила, която ни кара да се държим човечно с останалите, да проявяваме загриженост и нежност към любимите същества. Или тъмна енергия караща ни да вкусим малко от насладата и после ни кара за съжаляваме за това. Любовта има много измерения: може да бъде родителска любов, приятелска любов, Първата любов, любов между партньори, вечна любов. Макар и вече любовта често да се свързва със страдание от всякакъв вид нека не забравяме че въпреки това тя ни кара да бъдем такива каквито сме сега. Днешните тинейджъри си нямат ни най малка представа от любов за тях че просто свалки секс и какви ли не други незначителни неща. За мен любовта е нещо което ме е направила тази която съм сега, кара ме да изживявам щастие и страдание в едно и така да израствам морално във света. Тя е всичко от което се нуждае човек да бъде пълноценен на духовно ниво.

  Отговори на Rajira
  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_m_w_h4_f3

  Отмени

  Stardust
  Опит

  Ще започна от началото на днешния ден.
  Сутрин. Късно е вече да се става, но някои хора просто са бавни. Аз – като никога – днес също закъснявам. Изпращам колежка на дълго пътуване и се надявам да е добре. После цял ден уча.
  Любовта е и това. Тук обаче ще поговоря за един друг неин аспект. Любовта за мен е и мечта, и нещо вече постигнато. Имам прекрасно семейство, готини приятели, но не съм постигнал едно от нещата, които ме държат буден вечер. Не съм открил човека, с когото да застана пред обществото и когото да заявя, че обичам. Това не ми е някаква идея фикс, нито нещо, което да ме кара да търся под дърво и камък „подходящи кандидати”. Ако го правех, сигурно щях да гледам на хората като на обекти. Връзка заради наличието на връзка за мен е просто тавтология, неспособна да носи значение. Не мога да определя дали това, което наричам мечтана любов, е нещо, което потенциално нося в себе си, или нещо, което притежавам наистина. Тя стои там, на хоризонта. Вечер, когато леглото ми се продънва, защото старите пружини не могат да поддържат петдесетте ми килограма, аз също пропадам. Но не в някоя тъмна бездна, какъвто е стереотипът, а в едно време, които сякаш се протяга пред мен. Някога в леглото, в което аз спя сега, ще легне друг студент. Надявам се той или тя да изпита любовта, за която аз сега само мечтая. Надявам се да имам щастието да срещна човек, който да бъде с мен заради мен самия, а не заради привилегиите на това да бъдеш с един от тъй наречените „умни”.
  Мечтая за бъдеще, в което не само професионалният, но и личният план в живота ми е в нестихващо бурно развитие. Винаги нагоре. Към звездите, далеч над облаците, където ще бъдем само аз и човекът, когото да мога да нарека свой любим.
  Вечер. Аз уча. И ще продължавам да го правя. Защото само така ще зная, че човекът, когото съм срещнал, е правилният за мен.
  ПП Съжалявам за поетизмите. Липсата на вечеря си казва думата.

  • 35-50_f_a_h1_f4

   Отмени

   silva
   Коментар

   напълно съм съгласна с Stardust

   Това беше полезно! Маркирай
  • 17-24_m_w_h4_f3

   Отмени

   Stardust
   Коментар

   Мерси. Любовта си е трудно нещо. Особено когато човек търси начин да бъде с някого, който го разбира. Аз до голяма степен я виждам не толкова като стереотипното "да имаш някого", а по-скоро като вид взаимност. Ако трябва да съм честен, затова и не слушам много музика напоследък. Твърде много се чува тази идея за партньора като вид собственост. Днес един от съквартирантите ми пуска радиото и аз чувам "Hey, little Porsha(e), /I wanna find ya...". Не съм метафорофоб (нова дума?!), но да сравниш една жена с бърз автомобил си е обективиране откъдето и да го погледне човек... (иии, току-що ми се прояви симпатията към феминизма като движение).

   Това беше полезно! Маркирай
  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_m_w_h3_f1

  Отмени

  the_same_
  Коментар

  Няма нищо, не само ти си в такова положение,
  има много като теб и като много други по света.
  Така, че не се отказвай:)

  Отговори на the_same_
  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_f_f_h1_f3

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  rainbow
  Опит

  Любов .. - Нож с две остриета .. Като цяло вече изгубих вярата че ще срещна момиче с което да бъда просто щастлива .. та какво да говорим за любов :)

  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_m_w_h4_f3

  Отмени

  Скорошно участие по следните теми:

  leo2394
  Коментар

  В момента напълно невероятен свят изпълнен с всички хубави неща , все едно съм в рая , но в същото време едно тотално мъчение и страдание защото човека който харесвам не ми отвръща със същото и това ме убива , а той е просто това което винаги съм търсил в едно момче и точно тогава идва това че ти може би не си за него ... :-(

  Това беше полезно! Маркирай
 • 17-24_m_w_h4_f3

  Отмени

  Kibo
  Коментар

  Търсиш, търсиш и като намериш углопяваш. Мислиш, че той е целият свят за теб, че той е това което си търсил. А в същото време преглъщаш недостатъците докато в един момент, след три години това те отравя и ти подлагаш на съмнения чувствата си. Тогава това започва да те разрушава...
  Може би съм твърде голям идеалист и мечтая за някой с който да се разбираме само с поглед, някой с който да ти е просто приятно да помълчиш, а не да ти вика защото не обелваш и дума... Човек който като види сълзите в очите ти, да не пита и да мрънка, а да те прегърне и утеши... Явно няма нещо като идеалната любов. Създадени сме да страдаме, но все пак надеждата остава и един ден всичко си идва на мястото. Може би не всички искат само да те *** и после хайде чао...

  • Default-avatar

   Отмени

   dan
   Коментар

   Оксар Уайлд казва: "Животът е измамен." и продължава "Ние искаме удоволствие, но го получаваме с всичката горчивина и разочарование". Но ние не спираме да търсим тръпката, страстта, любовта, обичта, макар да знаем, че няма нищо идеално в този свят. Със сигурност такива хора, с които да се разбираме само с поглед има, остава да се открием един друг. А, за да стане това трябва да знаем какво искаме, да бъдем готови с цялото си сърце да ги обикнем, когато се появят в живота ни. Много често дори и не разбираме, колко близко сме били до тях, но заради различните житейски "дразнители" сетивата ни понякога не дават сигнал. Убеден съм, че трябва да бъдем такива, които създават събитията, които ги предизвикват.

   Това беше полезно! Маркирай
  Това беше полезно! Маркирай
 • Stormy
  Коментар

  Много сте ми странни. Любовта по начало е чувство,което всеки изживява по различен,строго индивидуален начин.Любовта е изкуство,всеки твори по свое усмотрение.
  Глупаво е да съдите,нечии предпочитания . Това ,че някой предпочита да прави секс за една нощ по какъв начин ви касае ? Да ,много хора избират този начин на съществуване . Защо ? Защото от
  любовта боли,но пък трябва ли задължително да е грешно,само защото не го разбирате ?
  Имам наблюдения върху възрастовия диапазон в сайта,мога да заявя ,че всеки,който очаква великата любов на 16-20 годишна възраст,много се е заблудил.По-горе се начетох на какви ли не тежки изказвания : "отдавна се отказах" ,"няма смисъл " и пр. бръщолевеници .
  Може да звуча клиширано,но има време. От опит знам ,че колкото повече чакаш нещо,то толкова повече се бави.
  Имайте впредвид и трите Г-та ,които са ни познати от географията,а именно географско положение,граници и големина. Как точно се очаква да заживеете щастливо на територията на родния Абсурдистан ? Осъзнавате ли,че ще се налага да се криете,за да се обичате?
  Защото тия неща са непозволени,неморални и заразни ,ако щете...
  Щастието за нас е някъде зад граница,и не заради друго ,ами просто ,за да сте сигурни,че няма да ви сочат с пръст ,да ви пълнят пощенската кутия с разни красоти и да ви замерят с боклук от терасите ,крещейки "Педеруга-а-а-а!"
  Тук това ви чака,уважаеми :-)
  Дори да озаконят хомосексуалните бракосъчетания,народа ще си остане смотан.Цели две поколения застаряващи комуняги трябва да измрат преди да можем да кръжим на родна територия без да сме осъждани и гледани с презрение.
  С риск да натъжа някои от вас,ще изложа и последния си тезис,а той звучи така :
  Живота не е приказка ,режисирана от "Дисни" ,не за всички има щастлив край.
  И преди да се намери някой,който да ме обвини в песимизъм,ще кажа само -границата между реализъм и песимизъм е тънка,моля не ги бъркайте ! :)
  Пийс

  Това беше полезно! Маркирай
 • Anita
  Коментар

  Сторми, прави си за всичко казано, но не забравяй, че за тези потребители на сайта, колкото и да са млади, това за тях е голямо нещо: дали са срещнали ''голямата си любов'' или са се ''отказали да търсят отдавна''. Не знам на колко години си, може би си минал всичките тези периоди, но те не са. Намирам го за малко... Ами, малко грубо е, но и в същото време е правилно да им се каже реалността в очите. Но все пак, всеки минава през различни периоди и трябва да се оставят сами да си преминат, не някой да им спука балона. :)
  Просто критикувам колко си директен, но в същото време разбирам защо го правиш и си прав. Ни тъй, ни иначе..:)))
  И за другото, че в БГ няма нормален живот за нас, прави си. Аз съм типичен пример. Страхливка, неспособна да се изправи срещу омраза - избягах от БГ и едва този януари се престраших да кажа на майка, и то само защото съм далеч от нея и това ме кара да се чувствам някак по смела. И сега се чувствам като предателка... Вместо да стоя там и да се ''боря'' с вас, аз си живея живота тук, където всички знаят че съм лесби и го намират за яко - със съседа ми гледаме мис транс свят и ни течът лигите, дори на него, дето е от Нигерия и е тооолкова хетеро....
  Но пък не можем да кажем на всички хомо и транс - търсете си щастието навън, откажете се от бг...
  Уф, пак, ни тъй, ни иначе...

  Отговори на Anita
  Това беше полезно! Маркирай
 • ROCK_DIVA
  Коментар

  и аз сам се сблъсквала с подобна история но нямах смелостта да защитя тогаващната си половинка защото бяхме под родителски контрол аз бях на 9 а тя на 13 и бяхме се записали на курс по плуване и по късно учителят ни видя заедно и беше казал на майка и когато разбра че предпочита момичета пред момчета тогава майка и посегнала да я бие... и когато се виждахме ме отбягваше първите дни после пак се сближихме и ме хвана яд че не можах да се опълча на майка и.И все пак има щастлив краай защотото след време родителите и го приеха а сега живее щастливо с половинката си! Според мен родителите никога не са се сблъсквали с този вид любов и за някои е нормално да реагират по този начин и моя съвет е да се признае по деликатно и да се остави време на самите родители да го приемат!

  Отговори на ROCK_DIVA
  Това беше полезно! Маркирай
 • 25-34_f_w_h2_f4

  Отмени

  deletedaccount1
  Коментар

  С бг сайтовете за запознанства,тотално си обърках представата за “любов”.За мен любовтта е чувство на емоционално привличане ,която в последствие се превръща в по-силни чувства и необходимост един от друг.

  Отговори на deletedaccount1
  Това беше полезно! Маркирай
 • intellibeing
  Коментар

  Честно казано ми беше доста трудно да намеря човек, с който да се обичаме истински. Това идва от дългосрочните цели на човек, ценностите му и други виждания. Повечето хомо момчета на моята възраст (20г.) просто си търсят някой батко да ги опъне.. При тях няма връзка, отговорности към другия... любов. Та, за мое щастие, открих дълго чаканото момче на 20-годишна възраст. Любовта е отдаване един на друг, приемане на другия с недостатъците и предимствата му. Любовта е да изпитваш нуждата да си до този човек, не заради секса и усещането, а именно заради присъствието му до теб; да искаш да му дадеш всичко, така че той да се чувства добре и оценен.

  Отговори на intellibeing
  Това беше полезно! Маркирай

Зала на славата