Започни тема Намери подкрепа & помогни на повече хора

17-24_f_w_h3_f1

Отмени

Скорошно участие по следните теми:

  • Няма скорошна активност

Относно най-добрата ми приятелка


A+ A-

Така...ще се опитам да бъда максимално кратка.

Случаят е следният: преди около 2 години се влюбих в най-добрата ми приятелка. Аз, разбира се, не й казах чувствата си, защото това означаваше, че с приятелството ни щеше да бъде свършено. Защо ли? По принцип няколко месеца преди да се осъзная, че съм влюбена в нея вече й бях казала, че си харесвам и момичета. Прие го обаче не съвсем. Тя по принцип си беше(и вероятно все още е) хомофоб и вероятно не го прие напълно.

За мое огромно съжаление, аз се издъних, т.е. без да искам се издадох. Истината е, че до толкова се опитвах да не го показвам, че в един момент успях да излъжа себе си, че не съм влюбена в нея. Но след като се издадох осъзнах напълно чувствата си и съответно след като ме отрязаха ми стана доста тъпо.

След това дълго време не исках да се виждам с нея, за да я преодолея. Обаче на нея не й хареса това, че не искам да се виждам с нея тъй като съм й най-добрата приятелка. Не го каза директно, но то се подразбираше. И се почнаха неща от сорта как трябвало да излизам с момчета и тем подобни. Това доста силно ме дразнеше понеже знам, че тя "преодолява" една любов с друга и си мислеше, че съм като нея, което според мен беше доста показно колко ми е "най-добра приятелка". До голяма степен това ме обиди, но все пак го преодолях.

Но в един момент нервите ми не издържаха и аз се "скарах" с нея за нещо дребно. Сложих думата в скоби, защото реално се направих на сърдита и й казах, че повече не искам да си говоря с нея. Просто си измислих извинение най-накрая да мога да се отделя от нея за малко, да я преодолея...

Сега осъзнавам, че това чувство явно ще е вечно. Може би не толкова силно както в началото, но все ще го има. Но от друга страна - липсва ми приятелството й и в момента не знам какво да правя. Да се опитам ли да си върна приятелството или да оставя нещата така?

Благодаря ви предварително за отговорите :)

П.П: Не успях да я напиша по-кратко, за което много се извинявам :(.Отмени

Зала на славата